Szavazás

Friss topikok

Díjak, jelölések

2011.07.04. 21:01 tanita

 

A The Big Bang Theory nagy népszerűségnek örvend a nézők körében, valamint számos jelölést és díjat tudhat magáénak.

2008-ban Ewwy-díjra (az Entertainment Weekly díja) jelölték Jim Parsonst (Legjobb színész vígjátéksorozatban) és Kaley Cuocot (Legjobb színésznő vígjátéksorozatban), valamint a sorozat megkapta a Legjobb vígjátéksorozat kategóriában is a jelölést, azonban ezek egyikét sem sikerült díjra váltani.

2009-ben már nagyobb volt a siker: három Emmy-jelölés (Jim Parson - Legjobb férfi főszereplő vígjátéksorozatban, Christine Baranski - Legjobb női vendégszereplő vígjátéksorozatban, plusz egy jelölés a rendezésért), két TCA-díj (Jim Parsons - Legjobb egyéni alakítás komédiában, Legjobb komédia), két Satellite-jelölés (Jim Parsons - Legjobb színész vígjáték- vagy musicalsorozatban, Legjobb vígjáték- vagy musicalsorozat), az Amerikai Filmintézet díja (Az év 10 legjobb televíziós programja), egy Ewwy-jelölés (Legjobb vígjátéksorozat) és egy Ewwy-díj (Kaley Cuoco - Legjobb női főszereplő vígjátéksorozatban) lett a sorozaté és a szereplőké.

Az Amerikai Filmintézet díjazottjai:

Kaley Cuoco Ewwy-díjáról és a két TCA-díjról nem találtam videót. (Kérlek, jelezzétek kommentben, ha léteznek, és kiteszem őket ide. Köszi! :))

2010 még termékenyebb év volt a jelölések terén, melyből hármat sikerült díjra váltani: People's Choice Award jelölés (Jim Parsons - Kedvenc színész tévés vígjátékban), People's Choice Award (Kedvenc tévés vígjáték), két TCA-jelölés (Jim Parsons - Legjobb egyéni alakítás komédiában, Legjobb komédia), öt Teen Choice Awards jelölés (Legjobb tévés vígjáték, Jim Parsons - Legjobb színész tévés vígjátékban, Kaley Cuoco - Legjobb színésznő tévés vígjátékban, Johnny Galecki - Legjobb férfi mellékszereplő, Simon Helberg - Legjobb férfi mellékszereplő), négy Emmy-jelölés (rendezésért, sminkért, technikai dolgokért, Christine Baranski - Legjobb női vendégszereplő vígjátéksorozatban), egy Emmy-díj (Jim Parsons - Legjobb férfi főszereplő vígjátéksorozatban), egy Ewwy-jelölés (Kunal Nayyar - Legjobb férfi mellékszereplő vígjátéksorozatban) és egy Ewwy-díj (Legjobb vígjátéksorozat) volt a termés.

People's Choice Award a sorozatnak:

Jim Parsons átveszi az Emmy-díját.

Az Ewwy- díj átadásáról sajnos nem találtam videót, de itt egy interjú Kaley Cuocoval az esemény után.

2011-ben még nem zajlott le az összes díjátadó, viszont már eddig is vannak szép eredmények: egy Golden Globe jelölés (Legjobb musical- vagy vígjátéksorozat), egy Golden Globe-díj (Jim Parsons - Legjobb alakítás musical- vagy vígjátéksorozatban), valamint két People's Choice Award jelölés (Kedvenc tévés vígjáték, Jim Parsons - Kedvenc színész tévés vígjátékban) is született.

Jim Parsons átveszi a Golden Globe-díját. A díjat Kaley Cuoco adja át.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tbbt.blog.hu/api/trackback/id/tr403088096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása